Фотомодел от Лондон помага на децата от родния Стамболийски да спортуват

Българският фотомодел Тодор Тумбалев, който от 5 години е сред лицата на модната индустрия в Лондон и Великобритания, се е амбицирал да помага за развитието на спорта в Стамболийски и запали по него децата от родния си град.

Освен че вече е пробил като фотомодел на Островаq студентът по бизнес в Лондон има изяви като моден дизайнер и участия в няколко английски филмови продукции. Тодор Тумбалев обаче иска да се занимава и с благотворителна дейност и за целта организира събиране на дарения сред българите, живеещи зад граница, като парите ще отиват за подпомагане на децата в спортните клубове в Стамболийски.

"Желанието ми е колкото се може повече хора по света, които са родени, израснали или свързани по някакъв начин със Стамболийски, да се ангажират с тази кауза. За целта ще създам група във Фейсбук и на страницата й ще публикувам сметка, на която ще се изпращат даренията. Сумата ще е символична - от 5 паунда, 5 евро или 5 долара, но събрана от много хора, тя ще стане голяма и ще позволи да се закупят екипи, топки и други принадлежности, от които се нуждае детският спорт в Стамболийски", обяснява Тодор Тумбалев.

Идеята му е българите в чужбина да даряват пари всеки месец от 1-во до 20-о число, а до 25-а дата ще прави покупките на спортните артикули, които ще снима и ще публикува във Фейсбук заедно с касовата бележка, за да има отчетност. Закупените артикули ще бъдат изпращани с куриер до 6 спортни клуба в Стамболийски - по баскетбол, футбол, тенис на маса, борба, джудо и таекуон-до.

"Като малък се занимавах активно със спорт и именно той ми даде самочувствие и много други качества, които сега ми помагат на модния подиум или снимачната площадка", коментира Тодор Тумбалев. Неговата благородна инициатива е привествана от новия кмет на Община Стамболийски Георги Мараджиев (ГЕРБ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица