Заглушител издаде скривалище на автокрадци

Промишлено хале, ползвано от автоапаши за укриване на крадени коли, откри полицията в Лом. Тайното депо е разкрито заради използваната от крадците заглушителна техника, която разстроила комуникациите в района, съобщиха от Областната диреция на МВР в Монтана.

Криминалистите влезли в дирите на престъпниците след като преди дни телекомуникационна компания подала сигнал в Районното управление на полицията в Лом, че неизвестен източник смущава честотите им и срива връзките на абонатите. Проверката на пазителите на реда стигнала до промишлена сграда в квартал „Младеново” в крайдунавския град, откъдето идвали тайните излъчвания.

В хале в бившето „Командитно дружество” полицаите открили два автомобила „БМВ” и поставено до тях електронно устройство. Техника, която била незаконно свързана с ел.мрежата, излъчвала сигнал, който заглушавал джипиесите на лимузините. Устройството обаче смущавало и всички радиочестоти наоколо.Започналото разследване установило, че „”БМВ”-тата са крадени. Едното е било задигнато от жител на Пазарджик и обявено за общодържавно издирване на 10 декември м. г., а другото – собственост на мъж от Харманли, било отмъкнато на 2 януари в София. Изясняването на случая и издирването на крадците на автомобилите продължава, съобщиха от полицията.

Междувременно криминалисти са установили, че в КАТ в Монтана са били представени за регистрация два автомобила „Фиат 500” и „БМВ 530 Д”, внесени от Италия с преправени номера на свидетелствата за регистрация и обявени за издирване. По случаите са започнали досъдебни производства. Изоставени къщи и предприятия в Северозападна България от години се ползват като тайни депа от автокрадците. Липсата на достатъчно хора в района и близостта на две граници улесняват дейността на апашите, коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони