Бойко Борисов: Есемесa ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС

"Есемесът ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС. С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация." Това каза премиерът Бойко Борисов на влизане в парламента, цитиран от Фокус.

Повод за реакцията на министър-председателя е участието му в заседанието на ВСС вчера. Това се случи, след като шефът на ВКС Лозан Панов показа есемес от премиера пред целия съдебен съвет и пред медиите. Той гласи: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки! Не го приехме".

Вчера информацията беше, че Борисов е потвърдил, че съобщението е от него, но не каза кой му го е пратил. 

Във връзка с това Борисов коментира: "Понеже му бях обяснил, а и молбата ми е да проверите, поне така ми казаха вчера на ВСС, че той самият сутринта е казал: „да извикаме пак Борисов на етичната комисия, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл”. Затова аз му го и препратих”, каза премиерът.

Борисов обясни, че с Панов многократно са комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта – строителство, обзавеждане, инфраструктура и всичко останало.

Съветник, а не член на ВСС

„Казах от мой съветник. Това е лична кореспонденция. Не е член на ВСС”, обясни още веднъж Борисов за източника на съобщението.

В отговор на въпрос дали е говорил с главния прокурор Сотир Цацаров за „опраскване” на Румяна Ченалова и Владимира Янева, премиерът коментира: „Не съм говорил. Вчера пред ВСС, пред всички медии го казах- нито с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито, с който и да е било от съвета съм говорил”, заяви Борисов.

По думите му, той е приел Румяна Ченалова на разговор, защото тя го е търсила многократно. „Един единствен път я приех и тя искаше подкрепа от мен. Аз казах, че не мога да й там никаква”, посочи той.

Министър-председателят допълни, че е имал среща със Сашо Дончев. „Може да го потвърди, защото винаги сме имали добра комуникация с него, свързано с инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара. Оказа се, че и моите страхове и неговите са били плод на една действително интрига”, поясни Бойко Борисов. Министър-председателят обясни, че с него са се разбрали.

„С времето всяко едно нещо си идва по местата”, заяви той. „Към г-н Панов това е, както искат да го представят някои-заплашителен СМС или каквото и да е било. Имали сме винаги прекрасна комуникация”, коментира Борисов.

Той припомни, че когато Лозан Панов го е било страх след една катастрофата, когато са го били ударили, Борисов лично е говорил с него, за да го убеди, че нищо няма да му се случи. „Пратих тогавашният главен комисар и полиция, за да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана”, допълни Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика