Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

Бойко Борисов: Есемесa ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС

„Есемесът ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС. С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация.“ Това каза премиерът Бойко Борисов на влизане в парламента, цитиран от Фокус.

Повод за реакцията на министър-председателя е участието му в заседанието на ВСС вчера. Това се случи, след като шефът на ВКС Лозан Панов показа есемес от премиера пред целия съдебен съвет и пред медиите. Той гласи: „Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки! Не го приехме“.

Вчера информацията беше, че Борисов е потвърдил, че съобщението е от него, но не каза кой му го е пратил.

Във връзка с това Борисов коментира: „Понеже му бях обяснил, а и молбата ми е да проверите, поне така ми казаха вчера на ВСС, че той самият сутринта е казал: „да извикаме пак Борисов на етичната комисия, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл”. Затова аз му го и препратих”, каза премиерът.

Борисов обясни, че с Панов многократно са комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта – строителство, обзавеждане, инфраструктура и всичко останало.

Съветник, а не член на ВСС

„Казах от мой съветник. Това е лична кореспонденция. Не е член на ВСС”, обясни още веднъж Борисов за източника на съобщението.

В отговор на въпрос дали е говорил с главния прокурор Сотир Цацаров за „опраскване” на Румяна Ченалова и Владимира Янева, премиерът коментира: „Не съм говорил. Вчера пред ВСС, пред всички медии го казах- нито с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито, с който и да е било от съвета съм говорил”, заяви Борисов.

По думите му, той е приел Румяна Ченалова на разговор, защото тя го е търсила многократно. „Един единствен път я приех и тя искаше подкрепа от мен. Аз казах, че не мога да й там никаква”, посочи той.

Министър-председателят допълни, че е имал среща със Сашо Дончев. „Може да го потвърди, защото винаги сме имали добра комуникация с него, свързано с инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара. Оказа се, че и моите страхове и неговите са били плод на една действително интрига”, поясни Бойко Борисов. Министър-председателят обясни, че с него са се разбрали.

„С времето всяко едно нещо си идва по местата”, заяви той. „Към г-н Панов това е, както искат да го представят някои-заплашителен СМС или каквото и да е било. Имали сме винаги прекрасна комуникация”, коментира Борисов.

Той припомни, че когато Лозан Панов го е било страх след една катастрофата, когато са го били ударили, Борисов лично е говорил с него, за да го убеди, че нищо няма да му се случи. „Пратих тогавашният главен комисар и полиция, за да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана”, допълни Бойко Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.