Полицията издирва нападателите, пребили жестоко журналиста Стоян Тончев, бивш кандидат кмет в Поморие

Тончев е известен като "Човека с октопода"

Двама мъже са пребили жестоко 31-годишния Стоян Тончев от Поморие. Те го причакали пред дома му около 23 часа в четвъртък, когато се прибирал от празненство. Според първоначална информация, непознатите го нападнали мълчешком и започнали с юмруци да го удрят в лицето. После му крещели докога ще пише в сайта си.

Тончев беше кандидат за кмет и общински съветник на Партия на зелените в Поморие на последните местни избори. Стана известен в цялата страна с плаката си, на който позира, пробождайки октопод със самурайски меч. Неговият бе сред най- необичайните на вота. На плаката имаше и мото: "Не може да не може." За съжаление едва 3% от поморийци гласуваха за него и той не можа да влезе в местната власт.

Освен политическата си дейност, Стоян Тончев е собственик на сайта "Зад кулисите". В профила си във фейсбук журналистът е постнал, че биячите са го питали докога ще пише.

В момента той е настанен в бургаската болница със счупен нос и комоцио. Няма опасност за живота му, казаха лекарите.

"Всеки момент пострадалият ще бъде разпитан. До момента не бе в състояние да говори, поради преживяния шок", казаха криминалисти.

Основната версия към момента е отмъщение заради засегнати интереси от написано в сайта "Зад кулисите".

"Впрегнат е целият ресурс на дирекцията да заловим извършителите", каза шефът на полицията в Бургас гл. комисар Калоян Калоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони