Винетка до гробището гневи бобовдолци

Това, че за да се отиде до гробището - на 1 километър от Бобов дол, задължително трябва винетка, от години тормози и гневи хората от миньорския град, казаха от общинската управа.

Проблемът е от десетина години, откакто по нечие разпореждане входната табела на Бобов дол е преместена по към града. Така гробището остава извън и от КАТ се иска задължителна винетка, чиято цена вече е увеличена. "Да отидеш на погребение с колата си или за помен, когато близките карат и багаж - трябва да си купиш стикер. А е толкова лесно табелата да се измести по-надолу, след разклонението за гробищния парк", недоволстват по Бобов дол. Такава е ситуацията и с единствената бензиностанция в града - и тя е на няма и километър, но извън населеното място.

Според градоначалника Елза Величкова /БДЦ/ рещаването на неприятния "казус" с винетка до градското гробище не е в правомощията на кмета. "Не мога да наредя да преместят входната табела - така ще променим границите на града, а това е в компетенциите не други служби. Законът не ни го позволява. Все пак ще мислим с главния инженер как да променим нещата. Хората са прави да недоволстват", добави градоначалничката вчера. Секретарят на кметството Нели Заркова увери, че всички коли на общината са с винетки и не нарушават правилата. И катафалката има годишен стикер, обяви шефът на обредния дом в Бобов дол Виолина Стоилкова.

Коментари

Задължително поле