Единият от братята биячи: Не съжалявам, той ни нападна. Защитата им: Те имат по-тежки наранявания от Тодор

"Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна”. Това каза един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца, чиято мярка се гледа в момента.

След 15:30 часа Окръжният съд във Враца започна да гледа мряката за неоклонение на Десислав и Иван Дамянови, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

Както Труд писа, час преди началото на мярката им близки и съученици на Тодор обсадиха Съдебната палата и не пуснаха братята, по прякор Поничките да влязат вътре. Наложи се полицията да ги разпръсне, за да влязат Дамянови в съда.

Защитата иска подписка или парична гаранция

В същото време защитата на двамата братя поиска по-лека мярка за неотклонение - подписка или парична гаранция. Мотивите са, че доказателствата не водят до обосновано предположение, че братята са извършители на престъплението. Адвокатът изтъкна и факта, че Дамянови имали по-тежки наранявания от пострадали.

Мярката ще бъде съобщена в 18:00 часа.

Братята твърдят, че дори се опитали да помогнат на Тодор

Според Иван Дамянов 18-годишният Тодор ги е атакувал първи, имало е и намеса на втори човек на страната на момчето, който е открил бокса.

Братята заявиха, че дори единият от тях се е опитал да помогне на момчето, когато се е свлякло на земята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини