Ученик към полицаи: "Мишки сте"

Непълнолетен ученик се призна за виновен и се размина с пробация от Районния съд в Русе за псувни и заплахи към униформени полицаи. „Мишки сте, не гоните престъпниците", „в затвора ще лежа, но после ще стрелям и запаля районното", „майка Ви ще е... на Вас и на всички полицайки", "мен никога не можете да ме хванете, защото сте тъпи" са само част от ругатните, отправени от М.И. към служителите на реда.

Тийнеджърът трябва да ходи два пъти седмично за 3 г. и да се среща с пробационен инспектор, както и да отработи 100 часа бевъзмезден труд. Част от присъдата му е обществено порицание по общинското радио в Русе.

Случаят е от миналото лято. Ученикът се разбуйствал на улицата и изобщо не се стреснал от предупрежденията на пристигналия мотопатрул. Той се нахвърлил върху пазителите на реда и когато го отвели в приемната на Първо РУ.

М.г. русенски полицай осъди шофьор да му плати 1500 лв. обезщетение за накърнена чест и достойнство. Районият съд потвърди, че престижът на В.И. е уронен пред колегите му и обществото от арогантното поведение на Д.А. Магистратите намалиха иска му от 1500 лв. и осъдиха виновника да погаси разноските по делото.

Шофьорът бил спрян посред бял ден за проверка и започнал да обижда и псува униформените служители. Той отказал да влезе в полицейската кола и да даде проба за алкохол. Младшият автоконтрольор му съставил акт и изпратил случая в съда, който осъдил хулигана на глоба.

Катаджията обаче подал и граждански иск, защото се почувствал лично засегнат от поведението на наглеца. Той твърдял, че дълго време след инцидента не излизал навън и не общувал с хора. Не се събирал с приятели, защото се чувствал унижен.
Снимка авторът

Коментари

Задължително поле