Разпитват двама за побоя над журналиста Стоян Тончев

Двама души са извикани за разпит в полицията в Поморие по случая с побой над журналиста Стоян Тончев. Бившият кандидат-общински съветник от Партия на зелените бе застигнат в полунощ пред дома си на ул. "Солна" от биячи и обезобразен от юмручните удари в лицето, нанесени му от двамата нападатели.

Тончев, който списва сайта "Зад кулисите", предполага, че инцидентът е вендета срещу него, свързана с разследвания или писания в сайта. В Поморие той е известен като критик на местната власт. По време на изборите нашумя с плаката с на който е изобразено как забива самурайски меч в октопод. Според криминалисти обаче надделява версията за личен мотив. "Проверяваме за лични мотиви, не е изключено да са свързани и с любовна история", казаха близки до разследването. Работи се и по други версии, включително за засегнати от журналистически материали.
Стоян Тончев е син на известната журналистка Светла Асенова.

Пред телевизионните камери той намекна, че нападението срещу него е свързано с хора, които критикува в сайта. Пред провеждащите разпита полицаи обаче не е потвърдил, че знае кой го е нападнали или че е разпознал биячите.
"Той отдавна пише срещу местната власт, прави го и във фейсбук, но едва ли някой засегнат от писанията му ще тръгне да се занимава с подобна вендета", казаха поморийци. От общината в града излязоха с официално становище, че осъждат случилото се с журналиста.

"Бит е лошо, дано се възстанови по- бързо, иначе самият той е ексцентричен младеж, но не е агресивен", коментират местните. Всички обаче са категорични, че станалото е отблъскващ акт на насилие.

Полицията в Бургас и Поморие бе вдигната на крак веднага след инцидента и работи денонощно за разкриване на извършителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право