Изследват починалия Тодор за проблеми със сърцето

Съдебните медици нямат точно заключение за причините, предизвикали смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца. След две аутопсии се очакват резултатите от хистологичните (тъканни) изследвания, които да покажат дали момчето е имало проблеми със сърцето. До момента заключението е, че 28-те рани, открити по тялото на Тодор, са му причинили болки, но не са довели до фаталния край.

Както писа ”Труд”, в петък вечерта врачанската съдийка Петя Вълчева пусна под домашен арест братята Десислав и Иван Дамянови, наричани Поничките.

На Дамянови е наложена забрана за напускане на страната, съобщиха от прокуратурата във Враца. За принудителната мярка е уведомена полицията, като изрично е разпоредено да не се допуска минаването на обвиняемите през границите без прокурорско разрешение.

Вчера във фейсбук бе пуснат нов запис от улицата, на която са Тодор, приятелката му, братята и други минувачи. Кадрите са заснети, след като боят е свършил. Тече разправия, като всички са с гръб към младежа, когато изведнъж той се олюлява и пада на тротоара. Тогава стоящите наоколо се обръщат към него.

Майката на Тодор разказа, че преди 3 години синът й бил на изследвания заради аритмия. „Лекарите казаха, че няма сърдечни проблеми, а само преумора от тренировки. Оттогава се оправи”, добави жената.

Съучениците и приятелите на Тодор обявиха, че ще продължат протестните шествия по улиците на Враца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право