Кметът на Враца: Вместо да гледат, да бяха помогнали на Тодор

"Това момче можеше да бъде спасено. Хората, които са били там, вместо да стоят и да гледат, са можели да му помогнат. Можели са да го качат в колата си и да го откарат в болницата". Това каза кметът на Враца Калин Каменов пред Нова тв за пребития до смърт 18-годишен Тодор Йорданов. Както стана ясно, десетки хора са правили снимки и видеозаписи, но само един се е притекъл на помощ на ученика. 

"Агресията е навсякъде около нас –в градския транспорт, на улицата, дори в начина на шофиране", заяви градоначалникът.

Хронологията

Все още не се знае какво е довело до смъртта на момчето - очаква се да излезе хистологичната експертиза. Вчера се проведе нов протест на лобното място на ученика в центъра на града. Оказа се и че все пак е наложена забрана на двамата братя, обвинени за смъртта на дванайсетокласника - Иван и Десислав Дамянови, да напускат страната. Семейството на Тодор не разбира защо братята лъжат, че са се опитали да му помогнат и че не са го удряли.

Бащата на убития Кирил пред "Соло": Доколко са спонтанни протестите?

Михаил Въжаров, баща на Кирил, който беше убит пред дискотека „Соло” преди години, изрази съмнение, че протестите след смъртта на Тодор са наистина спонтанни.

"Задавам си въпроса доколко тези протести след смъртта на младото момче са наистина спонтанни. Преминаването на протеста от Враца в София ми навява мисли, че трагедията на хората става захранка на определени политически кръгове", изтъкна Въжаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини