Четин Казак потвърди: БСП и ДПС преговарят за вота на недоверие

„В началото на идната седмица отново ще се съберем (с БСП – б.а.), за да решим дали и по каква тема да бъде иницииран вот на недоверие”, заяви пред БНР съпредседателят на ДПС Четин Казак.

Той обясни, че и в предишните дни двете формации са провели срещи. На тях са обсъдени политиките, за които в парламента може да бъде искана оставката на кабинета.

„Една от тях е здравеопазване, другата е свързана с проблемите с демографската политика, проблемите със сектор сигурност и борбата срещу престъпността. Също така беше обсъден въпросът за внасяне на вот на недоверие по темата за цялостна политика на сегашното управление. Останахме на позиции, че ще обсъдим внимателно всяка една от тези теми, аргументите “за” и „против” и дали сега е точно моментът”, каза Казак.

Според него трябва да се намери „най-адекватната тема, която да отразява най-изострената чувствителност и най-наболелите проблеми в българското общество и дефицитите на управлението в тази област”.

Попитан дали вече няма изготвени писмени мотиви за вота от страна на БСП, съпредседателят каза, че все още няма нищо черно на бяло.

„Вотът на недоверие е един от най-сериозните парламентарни инструменти за реакция от страна на опозицията и за противодействие срещу управляващите. Така че от тази гледна точка към този инструмент трябва да се подхожда отговорно - той трябва да бъде употребен само, когато наистина има сериозни основания да бъде включен в действие”, обясни Четни Казак.

Той коментира и срещата между председателя на ДСБ Радан Кънев и бившия лидер на ДПС и вече независим депутат Лютви Местан. Двамата разговаряха в началото на седмицата.

„Нека да дадат ясно и категорично обяснение за темите на тези срещи”, призова съпредседателят на ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика