Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Рокери на протест в Търново срещу застраховките за мотори

Над 50 рокери излязоха на мълчалив протест във Велико Търново заради това, че трябва да плащат застраховка за моторите дори и през зимата. Моторджиите изразиха негодуванието си срещу въвеждането на годишната застраховка „Гражданска отговорност“, като се стекоха пред паметника „Майка България“ в центъра на болярския град. Те се обявиха срещу това , че трябва да плащат целогодишно полицата, а не само за 6 месеца, докато карат машините си. Негодуванието им бе подкрепено и от няколко притежатели на каравани и кемпери, които са в същата ситуация.

„Това е крайно несправедливо, една застраховка е около 140 лв. Повечето от нас имат и автомобили, а сами преценете като прибавим всички застраховки и винетките, колко се плаща накрая“, коментира бизнесменът Петър Стефанов, който е и един от активистите на местното мотодвижение.

Заедно с него в протеста, който може да прерасне в ефективна стачка, бяха и представители на всички мотоклубове в региона. Застраховката „Гражданска отговорност“ целогодишно се въвежда за мотори и каравани с измененията в Кодекса за застраховането, влезли в сила от 1 януари т.г. Съгласно промените, автоматично ще бъде прекратявана регистрацията на превозните средства, които са без сключена застраховка за цялата 2016 г.

Около 350 000 са МПС-тата в цялата страна, които ще бъдат свалени от отчет в КАТ до два месеца. Протестиращите моторджии предупреждават че малко хора са запознати с промените, които представляват поредния пример за това как в България всичко се прави тихомълком. Според тях, не е честно, ако човек използва своята кола или мотоциклет само няколко месеца, да плаща застраховка за цялата година. Друга несправедливост, посочена от рокерите, е, че данъкът за техните мотори е колкото на луксозна кола. За моторите няма никакви облекчения, въпреки че използват по-малко гориво, замърсяват по-малко, заемат по-малко място на паркингите, а и не могат да бъдат използвани целогодишно, предвид метеорологичните условия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.