Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Борисов разпоредил на Захариева да разговаря с английския посланик Реакцията днес е след дълго вършена работа от полицията, БОП и НАП

Откриха тялото на мъж, който изчезна във водите на Марица

Съд глоби фирма с 60 000 лв. за незаконен превоз на опасни отпадъци

60 000 лева глоба трябва да плати бургаска фирма за незаконен превоз на опасни и неопасни отпадъци. Това реши Районен съд – Петрич след като гледа и потвърди наказателното постановление издадено от директора на РИОСВ – Благоевград. Установено е, че на 4 октомври 2013 г. около 18:00 часа в района на ГКПП – Кулата при влизане от Гърция е спрян за проверка товарен автомобил „Скания“ с полуремарке.

Возилото, собственост на бургаската фирма „Ели Стрейдинг 2013” ЕООД, извършвало трансграничен превоз на смес от опасни и неопасни отпадъци. В него имало 14 отрязани предници на излезли от употреба МПС-та, 22 странични врати, 2 задни врати, 6 капака, 56 гуми и 14 задни мостове.

Предниците на автомобилите били с електрониката, мотора и от тях не било отстранено двигателното масло. Тъй като от предниците на колите не са отстранени опасните течности, товарът е определен като смес от опасни и неопасни отпадъци.

От РИОСВ – Благоевград изпратили материалите на Районна прокуратура – Петрич за преценка относно извършване на престъпление. Държавното обвинение постановило отказ да образува наказателно производство.

Мотивът – транспортирането на употребявани части и свързаните с тях компоненти не следва да се приема като отпадък по смисъла, който законодателят го приема в разпоредбата на чл.354г от НК. Прокурорът посочил, че за превозваните части са представени фактури и ЧМР /международна товарителница/. За незаконен превоз на неопасни отпадъци санкцията за юридически лица е от 10 000 до 25 000 лева, на фирмата е наложена минималната глоба. Такава е и за незаконния превоз на опасни превози, тъй като там санкциите за юридически лица са от 50 000 до 250 000 лева. От фирмата обжалвали пред съда и настоявали наказателното постановление да се отмени като неправилно и незаконосъобразно. То обаче е потвърдено от магистратите. Решението им може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административен съд – Благоевград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.