Арестуваха екскмет на Пазарджик и Стрелча, разследват го за секспосегателство над 16-годишна

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е арестуван за 24 часа в Районното управление на МВР-Панагюрище след жалба за сексуален тормоз и изнасилване над 16-годишна ученичка от Стрелча, подадена от родителите на непълнолетното момиче.

От Окръжна прокуратура-Пазарджик и Районна прокуратура-Панагюрище потвърдиха за наличието на подобна жалба срещу 56-годишен мъж от Стрелча и обявиха, че случаят се разследва. Повече подробности обаче ще бъдат съобщени, едва след като разследването приключи.

Засега се знае, че майката на обезчестената девойка е била секретарка на Иван Евстатиев, докато той е кметувал в Община Стрелча до началото на ноември 2015 г., а сексуалното посегателство е било извършено в петък следобед в стая на хотел "Средна гора" в курортното градче.

Според източници от разследването половият акт е бил доброволен и това е показал медицинският преглед, извършен на девойката, но тази информация не е официално потвърдена от Районна прокуратура-Панагюрище. Оттам вече са разпитали десетокласничката от местната гимназия и обвинения в сексуално посегателство политик и екскмет, както и хора от персонала на хотел "Средна гора".

Никой от тях не е чул писъци, крясъци или молби за помощ по време на инцидента от петък следобед, който е бил предшестван с обилна почерпка с алкохол на Иван Евстатиев и негови приятели. Засега обаче няма официална информация по какъв точно начин младото девойче се е озовало в хотелската стая с над 3 пъти по-възрастния от нея мъж, когото е познавала покрай работата на майка си.

През 2008 г. Иван Евстатиев се простреля с личното си оръжие и оцеля по чудо. Tогава бе разпространена информация, че инцидентът е станал случайно. По времето, когато бе кмет на Община Пазарджик, името му бе забъркано в секс скандал и поръчка на проститутки за руска делегация, гостувала в областния град. В момента екскметът на Стрелча е декан на пазарджишкия филиал на Земеделския колеж в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право