Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Близо половин милион абонати без ток в снежния капан

450 690 абонати са без електрозахранване, екипи на трите ЕРП-та и Енергийния системен оператор работят активно за отстраняване на авариите. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред БНР.

По думите й най-тежко е положението във Враца, където се намира в момента. Сред абонатите на ЧЕЗ има най-много без електричество – над 183 000 домакинства.

Обобщение

„Към настоящия момента картината е следната – на територията на EVN 160 населени места са без електрическо захранване или 147 хиляди абонати. Най-тежко е положението на територията на област Пловдив, където 61 населени места са без електричество, на територията на област Смолян са 38 населени места. На територията на ЧЕЗ – 400 са населените места без електрическо захранване, като този проблем се отнася до 183 690 абонати на ЧЕЗ. Най-тежко е положението в област Враца, където 96 населени места са без електрическо захранване, а на територията на област Монтана – 56 населени места са без електрозахранване. На територията на ЕНЕРГО ПРО също има проблеми. Без електрическо захранване са 397 населени места или 120 00 абонати. Най-тежко е положението на териториите на област Шумен – 68 населени места без електрическо захранване, на област Търговище – 67 населените места, на област Велико Търново – 118”, посочи министър Петкова.

Тя уточни, че в момента се намира на територията на област Враца и пътува към село Гложене, където е една от най-сериозните повреди по мрежата на ЧЕЗ.

„Всички екипи на съответните ЕРП-та и ЕСО са мобилизирани по места. Работи се съвместно с областните управители и с местната власт. Екипите на Агенция „Пътна инфраструктура” ни оказват необходимото съдействие, държим непрекъсната комуникация с колегите от Министерството на вътрешните работи. Надявам се с общи усилия да овладеем положението”, заяви Петкова.

„Работим активно по отстраняване на авариите. Отстраняват се авариите, правят се проби, след това се налага отново на места спиране на захранването, но много се надявам и правим всичко възможно в максимално кратки срокове хората да бъдат вече на светло”, допълни още тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.