26 селища в община Видин останаха без ток, мъж пострада в пожар

26 населени места в община Видин са частично или изцяло без електрозахранване. Това съобщиха в неделя от общината в областния град, където заради усложнената зимна обстановка се проведе работна среща под ръководството на кмета Огнян Ценков.

В ранния следобед два екипа от кметството се отправиха към проблемните селища, за да се запознаят на място с обстановката.

39 снегопочистващи машини работят по разчистване на републиканската пътна мрежа в региона. Във Видин и 33-те населени места на общината снегопочистването се извършва по план и при усложняване на обстановката има готовност незабавно да бъдат предприети допълнителни действия, увериха от общината.

Снежната покривка във Видин е около 14 см, а най-много сняг натрупа в района на Белоградчик - 46 см.

Междувременно при пожар в селскостопанска постройка е пострадал 72-годишният собственик на имота. Пожарът е избухнал около 14,30 часа в събота във видинското село Раковица. Раненият Ненко Ненков е с леки изгаряния на ръцете и лицето, съобщиха от МВР. Унищожено е домашно имущество, а в потушаване на огъня са се включили огнеборци от Кула. Спасени са намиращи се в постройката 40 животни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини