След обвинението в изнасилване: Екскметът на Пазарджик остава в ареста за 72 часа

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, съобщиха от Районна прокуратура - Панагюрище.

57-годишният политик от БСП е привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 г. в хотел "Стрелча" в град Стрелча се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние - престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1 във вр. с ал.1, т. 3 от Наказателния кодекс.

Пострадалото от престъплението 16-годишно момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол.

На местопрестъплението е извършено претърсване, при което са иззети множество веществени доказателства, които също ще бъдат обект на експертни изследвания.

Жители на Стрелча излязоха тази вечер на протест в в центъра на града в знак на възмущение срещу деянието и с настояване Иван Евстатиев да подаде незабавно оставка като общински съветник. 16-годишното момиче е ученичка в 10-и клас и дъщеря на секретарката на Евстатиев, докато той бе кмет на Стрелча.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право