На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

Пловдивски райкмет плаши с арест и затвор замърсяващите „Кършиака“

Кметът на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев заплаши с арест ромите от Шекер и Арман махала и жителите на квартал „Кършиака“, които продължават да цапат и да изхвърлят битови и строителни отпадъци на нерегламентирани сметища.

„Мърлячите и цапачите вече не се стряскат от глоби, актове и наказателни постановления, защото повече от тях дори нямат лични карти. През 2015 г. сме задържали и над 20 каруци, собственост на роми от Шекер и Арман махала, на наказателния паркинг зад хотел SPS в район „Тракия“. Но и тази мярка не помага особено, както и конфискацията на колички, с които изхвърлят боклуците, където им падне. След като с общинските наредби сме безсилни да се справим, явно спрямо големите замърсители съвместно с полицията ще трябва да приложим член 352, ал.1 от Наказателния кодекс. А той предвижда глоби от 5000 до 30 000 лв. 4 и дори лишаване от свобода от 1 до 5 години за „този, който замърсява или допуска да се замърсят почвата, въздухът и водата и ги прави опасни за хора или животни и растения или негодни за използването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели“, декларира райкметът на „Северен“ Ральо Ралев.

Акциите срещу изхвърлянето на смесени битови и строителни отпадъци на нерегламентирани места в район „Северен“ стартират от 20 януари (сряда).

„Набелязали сме най-зловонните бунища, които ще изчистим със собствени средства и с помощта на общинско предприятие „Чистота“. Пет са най-големите незаконни сметища – срещу до мезонетите в Шекер махала точно срещу КАТ, край Стъкларския завод, до Карловския надлев в близост до Арман махала, на „Голямоконарско шосе“ до жп линията и зад МБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). След като ги изчистим, вече няма да има прошка за замърсителите, които погваме съвместно с Трето РУ на МВР, Общинския инспекторат и Общинска охрана“, закани се райкметът Ральо Ралев.

Съвестните граждани от „Северен“ ще могат да подават сигнали за екологични нарушения като нерегламентирани сметища, ненавременно извозени отпадъци, висок шум и мръсен въздух и на „горещия“ телефон 6-166.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.