Пуснаха безплатно общински паркинги в Русе заради снега

Русенци няма да плащат за ден такса по общинските паркинги заради натрупания сняг по улиците, съобщиха от кметската управа. Целта е хората да освободят платната от паркираните автомобили, за да мине техниката на поддържащите фирми.

Аварийни екипи ще обезопасят сгради и почистят покривите им от натрупаната до 400 кг снежна покривка, която застрашава минувачите. Основните улици са проходими при зимни условия и се чистят непрекъснато с допълнително осигурени 14 тежки машини.

За улиците по квартали и тротоарите се използва малка роторна техника. С кметска заповед управителите на етажна собственост и собствениците на офиси и магазини трябва да разчистят прилежащите им площи.

С близо 300 места бяха разширени новоизградените 5 общински паркинга по квартали м.г. в крайдунавския град. Само в открития паркинг до бл. "Вида" са инвестирани 141 000 лв. Целта е да има по-бърз и лесен достъп до зони за временен престой на автомобили.

Обществените паркинги компенсират т.нар. "синя зона" с над 500 места, където шофьорите дават по левче на час. Абонаментната карта за година струва 120 лв., като престоят може да се плаща и чрез смс. Общинските "паяци" вдигат неправилно паркирани автомобили, които бъркат в джоба с 40 лв. Ако собственикът е наблизо, глобата е наполовина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони