Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Пуснаха безплатно общински паркинги в Русе заради снега

Русенци няма да плащат за ден такса по общинските паркинги заради натрупания сняг по улиците, съобщиха от кметската управа. Целта е хората да освободят платната от паркираните автомобили, за да мине техниката на поддържащите фирми.

Аварийни екипи ще обезопасят сгради и почистят покривите им от натрупаната до 400 кг снежна покривка, която застрашава минувачите. Основните улици са проходими при зимни условия и се чистят непрекъснато с допълнително осигурени 14 тежки машини.

За улиците по квартали и тротоарите се използва малка роторна техника. С кметска заповед управителите на етажна собственост и собствениците на офиси и магазини трябва да разчистят прилежащите им площи.

С близо 300 места бяха разширени новоизградените 5 общински паркинга по квартали м.г. в крайдунавския град. Само в открития паркинг до бл. „Вида“ са инвестирани 141 000 лв. Целта е да има по-бърз и лесен достъп до зони за временен престой на автомобили.

Обществените паркинги компенсират т.нар. „синя зона“ с над 500 места, където шофьорите дават по левче на час. Абонаментната карта за година струва 120 лв., като престоят може да се плаща и чрез смс. Общинските „паяци“ вдигат неправилно паркирани автомобили, които бъркат в джоба с 40 лв. Ако собственикът е наблизо, глобата е наполовина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.