Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Дмитрий Песков: Уважаваме правото на Турция да се защитава чрез операцията в Сирия

Армията изкара 70 бойни машини на учение в Ново село

Чуждите посланици, говорещи български език, учредиха свой клуб

Непроходими са общинските пътища в Шуменско

Усложнена и тежка е обстановка на територията на община Шумен. По разпореждане на кмета на общината Любомир Христов фирма „Барс“ е преустановила почистването на общинската пътна мрежа, заради силен вятър и снегонавявания.

Работата ще бъде възобновена при първа възможност. Затворени са участъците Шумен – Друмево през село Овчарово и село Васил Друмев, Шумен – Велино през Мътница, кв.“Дивдядово“ – Салманово през Мараш. Пътищата за Новосел и Лозево през Шуменското плато са затворени.

В нощта срещу понеделник близо 20 закъсали автомобили са изтеглени от преспите и над 20 души са евакуирани с помощта на Районната противопожарна служба. И в момента има автомобили, които не могат да бъдат извлечени от проблемните участъци, съобщават от общинския пресцентър.

Един човек е настанен в Кризисния център на общината, а колата му е останала зарита в преспите край с.Царев брод.

Оказана е помощ на закъсали в снега автомобили на Енерго-Про. Без ел.захранване са селата Белокопитово, Мараш, Салманово, части от Царев брод, Ветрище, Вехтово, Новосел. В някои райони няма и водоподаване, поради липса на електричество за помпомпените станции.

На територията на област Шумен влаковете се движат със закъснение. По направлението Шумен Ц Комунари движението е преустановето, поради нападали клони по контактната мрежа.

В Шумен продължава почистването на улиците, приоритетно се премахват опасни клони в районите на детските градни и яслите, както и в дворовете на училищата, които в понеделник са във ваканция.

От общинската администрация отново се обръщат към шуменци с молба да не пътуват и да бъдат внимателни при преминаване по улици и тротоари, заради опасността от падащи клони и дървета. Служители от дирекция „Инспекторат“ ще правят проверки за почистени тротоари пред търговските обекти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.