"Витте Аутомотиве" открива нови 200 работни места в Русе

Нови 200 работни места ще открие т.г. заводът за авточасти "Витте Аутомотиве България" в Русе, съобщиха от дружеството. За разширеното производство са нужни работници, инженери, техници, лабораторни специалисти и финансисти.

В откритото предприятие на 1 октомври 2014 г. бяха инвестирани 6,5 млн. евро. Осигурените над 300 работни места трябваше да надхвърлят 500 до края на м.г. През първия от общо четири етапа на строителство на 10 000 кв.м площ бяха изградени административна и производствена сграда. Проектът предвижда да се построят още 3 халета. Държавата финансира с близо 290 000 лв. изграждането на част от инфраструктурата, след като сертифицира "Витте Аутомотив" като инвеститор клас А.

В предприятието се извършват инженеринг, производство и логистика на затварящи и заключващи електронни и механични системи. Основни клиенти на "Витте Аутомотив" са Volkswagen, Ford, GM, Volvo. Освен сглобяваните изделия, към завода функционира център за изследване и развитие на производството на електронни, електромеханични и механични части за автомобили. Има и логистичен център за обслужване на специализираните пазари в Унгария, Румъния, Турция и Сърбия.

Това е третата мащабна инвестиция на чуждестранни производители в Индустриалния парк на Русе, където работят заводът за алуминиеви авточасти на френската компания "Монтюпе" и керамичната фабрика на испанската "Керос".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес