Кмет носи дизел с туби на закъсали снегорини

Прекъснатото електрозахранване създаде сериозни проблеми при снегопочистването в Община Златарица. Заради скъсани от снега далекопроводи, половината град останал без ток като без електрозахранване се оказали и местните бензиностанции.

Така снегорините, тракторите и опесъчителната техника свършили дизеловото гориво и се оказало, че няма откъде да заредят. Заради екстремната ситуация се наложило кметът на Златарица Пенчо Чанев да тръгне с туби, за да достави нафта от най-близките бензиностанции в Лясковец.

"Ток няма и в детската градина, затова днес най-малките не учат. В училището се провеждат учебни занятия. Всички населени места в Златаришко са без ток от събота", информира Чанев.

Междувременно е била отстранена ВиК- авария по мрежата извън града. Пътищата от първи и втори клас са почистени, както и третокласната пътна мрежа. "Няма отцепени села, нито бедстващи жители", увери градоначалникът.

За да осигури нормална обстановка в Общината след падналия обилен сняг, Чанев е увеличил машините на фирмата, която обслужва Златаришко, с още техника на местни арендатори. Тепърва обаче ще обмисля как да им плаща за положения труд.

В същото време лумнал пожар в къща. Пристигнала пожарна, изгасила пламъците, но натръгване се срещнала със снегорин, който за да и направи път, отбил в страни от платното и пропаднал в дере. Наложило се да се търси кран, който да измъкне снегопочистващата машина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони