Членове на ВСС готови да покажат телефонни разпечатки след SMS интригата

10-ина членове на ВСС са готови да покажат разпечатки от мобилните си телефони, че не са пращали те есемеса, който шефът на ВКС Лозан Панов размаха миналия четвъртък и след който Бойко Борисов скоропостижно пристигна в сградата на съвета.

Днес се проведе извънредно заседание по казуса и тези, които са приъсъствали, са декларирали, че не са пращали такова съобщение, съобщи шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров, предаде бТВ.

Текстовото съобщение гласеше следното: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме". Лозан Панов го показа на колегите си и пред медиите, заради което заседанието, на което се нищеше аферата с "двете каки", беше прекъснато. Пред съвета Бойко Борисов потвърди, че той е пуснал есемеса на Панов, но не каза кой му го е пратил на него. Ден по-късно изплю камъчето, като каза, че му го е пратил негов съветник, а не член на ВСС.

Съветникът се осветли сам - Яне Янев, който обаче упорито отказваше да каже кой му е източникът, но днес все пак даде яснота - не бил магистрат, а от админситрацията на ВСС.

При закрити врата

Председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров посочи, че почти всички членове на Съвета са присъствали на съвещанието днес, но не уточни кои са отсъстващите.

„Който иска, да си прави разпечатка. Не може някой да ме задължи да си извадя”, подчерта Тодоров.

Чист пред съвестта си

Според него, ако се тръгне по тази плоскост, ще трябва при всеки подобен случай да се вадят разпечатки. „Аз съм чист пред съвестта си", коментира той.

Не искам кореспонденцията ми с приятели и семейството ми да излиза наяве, аргументира се още Тодоров.

Той не смята, че трябва да се прави проверка на администрацията на ВСС след разкритието на Янев.

Кой клати държавата

Работите са много по-дълбоки и истината е съвсем различна. Определени кръгове имат интерес да клатят държавата, коментира още Ясен Тодоров.

По-рано председателят на ВАС Георги Колев заяви, че според него ВСС не трябва да се занимава с изпратеното съобщение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини