Стрелча настръхна - излиза на нов протест за момичето, упоено и насилено от екскмета

Скандалът с бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев се разраства - той е разследван за сексуално посегателство и привеждане в безпомощно състояние на непълнолетно момиче. Въпреки уверението от полицията, че върху 16-годишната ученичка няма видими следи от насилие, хората в Стрелча са настръхнали и подготвят линч за бившия кмет и настоящ общински съветник, ако той бъде освободен от ареста, предаде бТВ.

Вчера на протест се събраха около 300 души. "Издал съм разрешение и това ще е вторият протест. В момента се събира и подписка от жителите на Стрелча с искане за справедливо процес", коментира настоящият кмет Стойно Чачов, пред "Фокус".

Хронологията

В петък по обед 16-годишното момиче тръгва от училище на път за зъболекар. На 50 метра по-надолу по улицата, пред входа на бивш общински хотел, ученичката е заговорена от Иван Евстатиев.

„Детето е познавало отлично Иван Евстатиев, тъй като майката на това дете е секретарка на кмета на общината”, разясни Димитър Кунчев, зам.-кмет на Стрелча.

След като цели 5 часа дъщеря им липсва, родителите подават сигнал в полицията. По тъмно момичето е оставено в безпомощно състояние пред входната врата.

„Детето е докарано от Иван Евстатиев с неговия джип и оставено пред вратата”, допълни Кунчев.

Упоена и изнасилена

Едва на следващия ден при разговор с психолог става ясно, че ученичката вероятно е била упоена и сексуално употребена. Близките й са в шок.

„Не знаем как е станало, но нека да си получи заслуженото Евстатиев! Това е голям шок за града”, коментира Гинка Генчева, вуйна на пострадалото момиче.

По думите й момичето е много скромно дете и отличничка.

„Детето е едно хубаво, вечно усмихнато, младо момиченце, което е любимка на класа”, каза и Марияна Декова, класен ръководител на пострадалото момиче.

В нощта, когато е открита пред дома й, полицаите повикват две нейни съученички, за да осъществят контакт с момичето. „Казаха, че била много объркана. Не можела да каже къде е била и кога и как се е прибрала”, допълни класната.

Съседите са категорични, че детето е изключително скромно и добронамерено.

В сряда Общинският съвет в Стрелча ще се събере на извънредна сесия, за да отнеме почетното гражданство на Иван Евстатиев. Родителите на потърпевшото момиче засега отказват всякакъв контакт с медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини