Бургаски ученици до Димитър Николов: Чичо кмет, пусни ни във ваканция! Той: Пробвах всичко, но няма как

Бургаски ученици заляха вчера фейсбука на кмета Димитър Николов с горещи молби да нареди дървена ваканция заради студа. 258 деца писали на стената му, а по-хитрите от тях - на лични съобщения, за да не им се карат родителите, че искат да се скатаят от школото.

За съжаление, обаче освен непривичния студ, в Бургас няма нито дъжд, нито сняг, нито поледици. Просто трябва да ходят добре облечени. На всичко отгоре парното в класните стаи бумти. Димитър Николов излезе с обръщение към учениците, като им отговори подробно в социалната мрежа:

Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци smile emoticon Благодаря за милите обръщения - Миташки, брат, скъпи чичо -имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н.smile emoticon И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите - няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против. Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност. Поздрави: Чичо Кмет

След Новогодишните празници ученици от цялата страна писаха до премиера Борисов да отпусне "ваканцийка" заради студа и снега тогава. Подобни призиви имаше и към кметовете на Пловдив и Варна, както писа "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини