Рецидивист наръга 13 пъти с нож ученичка в Перник (обзор)

Рецидивист наръга 13 пъти с нож ученичка на автобусна спирка в Перник. 15-годишната Зорница Живкова е в реанимацията на пернишката болница и спешно се нуждае от кръв.

Бруталното нападение стана към 8,30 часа. Зорница чакала на автобусна спирка, за да отиде на училище. Изведнъж към нея се приближил 28-годишният Радослав Колев от Радомир. Извадил нож и започнал безмилостно да ръга момичето в гърба и в корема. Според очевидци после качил окървавената Зорница в пристигналия автобус. Пътник веднага се обадил в полицията и Радослав бил арестуван, а ученичката била откарана в болница.

„Зорница веднага е поета от специалисти, които са обработили раните. Добрата новина е, че голяма част от тях не са дълбоки”, каза д-р Валери Симеонов, шеф на центъра за спешна помощ в града.

Във фейсбук вчера тръгна кампания за набиране на кръв за Зорница. „Моля, помогнете да спасим момичето! Кръвната група е без значение, само при даряването трябва да се упомене изрично, че е за Зорница“, пише в социалната мрежа.

„Ако може да се помогне в този момент, то е с кръв! Познавам нападателя... Той не е човек, а животно! Нападнал е Зорница, защото искал да е с него“, каза вчера през сълзи майката на момичето.

Полицията и окръжната прокуратура в Перник започнаха разследва на опита за убийство. Според държавното обвинение нападението е по хулигански подбуди.
Предстои на Радослав Колев да бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан за 72 часа. След това от прокуратурата ще искат постоянен арест. Обвинителите от Перник съобщиха, че Колев бил многократно осъждан - за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотици и за грабеж. Последната си присъда изтърпял на 23 юли 2012 г. в затвора в Бобов дол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право