Станка Златева: Слагам край на кариерата си

Петкратната световна и 6 пъти европейска шампионка в женската борба Станка Златева (32 г.) обяви край на славната си кариера.

„Травмата, която ме мъчи от години, този път не ми позволява да продължа - призна пред „Труд“ двукратната сребърна медалистка от олимпиади. - Никой не може да победи времето и аз, естествено, не правя изключение. Лечението продължи дълго и това не ми даде шанс да се подготвя за олимпийските квалификации през април. А щом няма да мога да се състезавам в Рио, е логично да спра сега. Няма какво да чакам. Приемам нещата нормално. Все някога трябваше да се случи. Всяко начало има край, нали?“

След загубените финали в Пекин 2008 и Лондон 2012 феновете на борбата очакваха третия опит за злато на Златева. Трикратната победителка в анкетата „Спортист №1 на България“ обаче не успя да преодолее болки в гърба, появили се още през лятото преди първите Европейски игри Баку 2015.

От Българската федерация по борба се оказаха подготвени за „План Б“ - отказване на най-титулуваната си състезателка през новия век. И веднага са предложили на Златева треньорски пост в националния отбор за кадетки.

„Да, така е - призна Златева, която освен титли и медали ликува и като победителка в риалитито „ВИП брадър“ преди 2 години. - Започвам ново предизвикателство с надежда. И дано имам късмет пак да съм успешна и да продължа да побеждавам, но чрез моите състезателки.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт