Има дефицит на модерни офиси ИТ секторът е най-активен

Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

Сменят лицето на Дунав мост

Лицето на България след Дунав мост най-после ще заприлича на европейска граница. Четири стари сгради на МВР срещу ГКПП са съборени след освидетелстване като опасни, съобщиха от общинската управа в Русе. Разчистеният терен ще се благоустрои, но засега няма да се застроява.

М.г. правителството реши районът да се разшири с 18 дка, за да се благоустрои граничният пункт. Терените в източната промишлена зона са прехвърлени на община Русе. НК „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ вече изгражда втори жп мост на изхода по пътя Русе – Силистра. Проектът за близо 6 млн.лв. включва и 4-лентов път с дължина 190 м от жп надлеза до кръговото кръстовище на „Свободна зона“.

Целта е да се подобри движението в района на ГКПП, където всекидневно преминават по 2000 ТИР-а в двете посоки. Така ще се премахне „тапата“ в граничната зона и участъкът Русе – Силистра ще се свърже с околовръстния бул. „България“ по международното трасе Букурещ – София.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев предлага над кръговото кръстовище да се построи естакада на две нива, която да пренасочва ТИР-овете и да разтовари автомобилния трафик. Ако не се осигури финансиране от държавния бюджет, може да се кандидатства с проект по ОП „Трансгранично сътрудничество България – Румъния“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.