23-ма глобени, попречили на снегопочистването в Хасково

23-ма собственици на автомобили са глобени в Хасково за неправилно паркиране, с което са затруднили снегопочистващите машини, съобщиха от общинската администрация.

Още преди началото на валежите кметът Добри Беливанов предупреди автомобилистите да не спират колите си по централните булеварди и улици. "Това е причината и някои по-малки улици да не бъдат добре почистени от снегорините", коментираха от кметството. Глобите са наложени от службата за контрол по опазването на реда и законността. Санкциите с фиш са за по 30 лева. Ако бъдат платени в 7-дневен срок, санкцията се намаля наполовина - 15 лева. Част от глобените вече са се издължили на местната хазна.

"Община Хасково ще предостави и дърва за огрев на пострадалите от наводнението в с. Динево", казаха още от местната администрация. Както "Труд" писа, в неделя в селото 32 къщи и детска градина бяха със залети мазета и приземни етажи.

Със заповед на градоначалника Беливанов дървата, годни за употреба, ще бъдат разпределени пропорционално на засегнатите домакинства. Мешетата са конфискувани при незаконна сеч и са отнети в полза на държавата. Общинското предприятие "Екопрогрес" ще нареже трупите в размер, който позволява използването им в битови печки за отопление. После ще ги извози до Динево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони