За 3 дни митничари заловиха 810 стека контрабандни цигари

Само за 3 дни на пункта Капитан Андреево са заловени 8103 кутии контрабандни цигари, въпреки усложнената зимна обстановка, съобщиха от Митническо бюро - Свиленград. Иззетите количества се равняват на 16 мастербокса, 20 стека и 6 кутии с папироси.

Близо 432 от стековете са открити при щателни проверки по метода "анализ на риска". За тях са съставени 13 акта за митнически нарушения. От 47 преминали пътници са иззети още 3784 кутии, закупени от Република Турция. Последният случай е от миналата вечер, когато са открити и иззети 2200 кутии безакцизни папироси и ММ. Те били в микробус "Мерцедес Бенц", влязъл на Капитан Андреево от ГКПП Капъкуле. Зад волана на автомобила бил турски гражданин, а до него се возила жена.

Инспекторите се усъмнили, че в буса има акцизни стоки.Колата била селектирана за проверка с рентген. При последвалия оглед митничарите установили, че естествените кухини на лявата и дясната страници на автомобила са уплътнени с папироси без бандерол. Впоследствие станало ясно, че над 4-те мастербокса са собственост на водача.

Цигарите и превозното средство са задържани.На нарушителя е съставен акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини