Извозват с пожарни болни на хемодиализа в Русенско

Трима болни на хемодиализа от селата Божурово, Долно Абланово и Сваленик и човек със съмнение за инфоркт в Бъзън са извозени с високопроходима техника на пожарната до МБАЛ - Русе заради тежките зимни условия, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Огнеборците са реагирали на 14 сигнала за съдействие през последното денонощие, включително да премахват счупени клони и паднали дървета. Спасени са и бедстващи хора на пътя Червена вода - Ново село.

Обстановката в региона се нормализира, уточниха от областния кризисен щаб. Няма населени места без ток и вода, а пътищата са проходими при зимни условия. Трафикът на Дунав мост е възстановен и опашката от ТИР-ове по околовръстния бул. "България" и на изхода за Варна намалява.

Със заповед на областния управител на Русе Стефко Бурджиев кметовете на общини и собствениците на етажна собственост, офиси и магазини са задължени да свалят опасно надвиснали ледени висулки и сняг от покривите на прилежащите им сгради.

От сряда на училище тръгват и децата в община Сливо поле. Денят е неучебен до сряда включително в общините Две могили, Бяла, Иваново, Борово и Ветово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони