Повдигнаха обвинение на извършител на данъчни престъпления, пране на пари и обсебване

Окръжната прокуратура в Ловеч е повдигнала обвинение на 41-годишен извършител на данъчни престъпления, пране на пари и за обсебване

Л. П. ще отговаря за това , че през август миналата година в Троян в съучастие като подбудител, умишлено склонил друго лице да избегне плащането на данъчни задължения по ЗДДС на "ПЕТРОЛ ТРЕЙД-ГБ" ЕООД. С деянието държавната хазна е ощетена със 157 000 лв.

"През същия период в съучастие като подбудител, Л.П. умишлено склонил две лица, като извършители, противозаконно да обсебят общо 172 230 лв. Сумата е на две търговски дружества. Парите били изтеглени в брой от банкова сметка, и предоставени на Л. П. без да е налице правно основание за това. Обсебеното имущество е в особено големи размери и деянието представлява особено тежко престъпление", поясниха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

С постановление на Окръжната прокуратура в Ловеч Л.П. е задържан за 72 часа. Държавното обвинение е внесло в съда искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" . Окръжен съд Ловеч е оставил искането на прокуратурата без уважение и е определил мярка за неотклонение домашен арест. Прокуратурата е протестирала определението, с което съдът е наложил по-лека мярка.

Дейстнвията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право