Наши фотографи снимат Дева Мария на океанското дъно на 33 м под водата

Магичния подводен свят на най-големия канарски остров "Тенерифе" запечатаха в 55 непоказани художествени снимки и наредиха в уникална изложба известните варненски фотографи Пламена Милева и Юлиян Недков.

Дамата от семейния и професионален тандем е направила изключителна дълбочинна фотосесия на 33 метра, на която е заснела потопената на океанското дъно статуята на Дева Мария, известна в Los Cristianos като Virgen del Carmen и е една от основните дайвинг атракции там.

В сцената участва професионалният модел от Барселона и дайвинг мастер Джесика Авеланеда с изящна рокля под която крие 5 литрова бутилка с въздух, за да диша. Времето на сесията траеше точно 14 минути, защото ако се надхвърли, става много рисково и има опасност да влезем в декомпресия, обясни авторката на фотографията Пламена.

С уникалните снимки от дъното на Червено море през 2014 г. тя печели престижното трето място на Световното първенство по подводна фотография и специалната награда на кмета на Ейлат, града -домакин на артфорума.

Изложбата "Тенерифе. Подводен рай", която ще бъде открита в сряда вечер в Художествената галерия във Варна е плод на 8-месечния творчески труд на двамата фотографи, водещи имена в българската и международна фотография.

Едни от най-сложните фотосесии с модела Джесика Авеланеда са правени със съдействието на дайвинг център Арона. Контактните лещи на доктор Аделмо Рочи, който носи манекенката по време на подводните снимки, дават възможност да вижда без маска. Водата е 800 пъти по-гъста от въздуха и самата тя създава една приказка, а красотата на уникалната флора и фауна на океанското дъно са прекрасен декор, казва Пламена.

Нейните първи фотографии под вода са правени в басейна в Приморско преди 5 години, когато ражда сина си . Прави му снимките на дъното, когато е бил само на три месеца и половина в грижовните ръце на модел.

Сега фотографката смята да преоткрие красотата на най-девствените места по морското дъно край Шабла .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура