Екскметът на Стрелча се отметна, не познавал ученичката и бил невинен

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка от града, се отметна от думите си и заяви, че е невинен и не познава момичето. По-рано днес стана ясно, че той е признал за познанството си нея и че всичко между тях се е случило доброволно.

Заради гражданския протест Евстатиев беше доведен в районния съд в Панагюрище под засилена полицейска охрана, предаде БНР.  На влизане в сградата на съда той каза, че е невинен и нищо не е направил. Също спомена, че не познава момичето.

Пред сградата на съда все още има много жители на Стрелча, които са възмутени от неговото поведение.

Бабата на пострадалото момиче заяви: "Тук сме, за да изразим подкрепа към невинното дете и към нейното семейство, които са съсипани. Целият град е шокиран. Иван Евстатиев като бивш кмет на Стрелча трябва да бъде за пример. Той е доктор по право. Един доктор по право на това ли е способен? Всяка вечер излизаме на митинг и ще продължаваме да подкрепяме детето и семейството. И той е баща, и той има дъщеря. Може ли да си представи как ще се чувства той, ако с неговата дъщеря се случи същото".

Заседанието е закрито за журналисти по желание на Евстатиев, което бе уважено от съдията по делото. Като причина бяха изтъкнати интимните подробности, които ще бъдат изнесени в съдебната зала, както и желанието на екскмета да не бъде сниман.

Протестът на жителите на Стрелча продължава и в самия град. Недоволството на хората избухна, когато стана ясно, че според експертизата върху момичето не е имало насилие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право