Сибирският студ обхваща цялата страна, чакаме минус 20 градуса

Жълт код за ниски температури е обявен за голяма част от страната утре. Предупреждението на синоптиците е в сила в 15 области, сред които и столицата, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, предаде Дарик.

Най-студено ще е във Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговщка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Софийска, Пернишка и Кюстендилска област, както и за София-град.

Минималните температури през нощта ще са от минус 18-19 градуса на места в Дунавската равнина, до минус 3-4 градуса в крайните югоизточни райони и по морския бряг.

В сряда над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По поречието на Дунав ще се образува ниска слоеста облачност, на места там и видимостта ще е намалена. По-съществени увеличения на облачността ще има и над крайните южни райони, но валежи не се очакват. Ще е почти тихо, около пладне в източните райони ще се появи слаб южен вятър.

Дневните температури ще са в широки граници: от минус 10 градуса в районите с трайна ниска облачност в близост до река Дунав, до 3-4 градуса в югоизточните райони.

Коментари

Задължително поле