Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Отложиха делото срещу Цар Киро за нападение над журналисти

Поредно дело срещу Кирил Рашков, известен като Цар Киро, започна в Районен съд – Пловдив. Този път обвинението срещу него е формулирано като хулиганство при опасен рецидив, заради нападение и заплахи срещу двама пловдивски журналисти. Заради заболяване на адвокатката му Росица Драгинова обаче делото беше отложено за 22 февруари. Самият Рашков пък обясни пред журналисти, че чака да му бъде присадено ново сърце във Франция. Наскоро е бил 5 дни в Париж на изследвания.

През юни 2014 г. година кореспондентите на две национални медии проверявали сигнал за избухнал скандал между цар Киро и жена, живееща в съседство. Тогава Рашков заплюл двамата журналисти, ругал ги и дори душил единия от тях с ръце. По делото са разпитани девет свидетели.

Съдията разясни на Рашков, че има три варианта за разглеждане на делото. Първият е да се признае за виновен, да сключи споразумение с прокуратурата, при което наказанието му ще бъде под минумума, тоест под 1 година лишаване от свобода.

Вторият вариант е да не се събират доказателства по време на процеса, да се признае за виновен и наказанието му да бъде намалено с 1/3. За хулиганство законът предвижда от 1 до 6 години затвор.

Третият вариант е делото да протече по общия ред с разпит на свидетели в залата. Рашков избра именно него, като обясни, че „засега не се признава за виновен“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.