София – бизнес център за хора с големи заплати

Несебърските рибари: Морето дава сафрид и барбун Тази година чернокопът не си хвърлил хайвера

Счетоводните къщи да не приемат пари в брой

Цвета Караянчева връчва наградата „Студент на годината”

Гърция изпраща 400 военни срещу мигрантите по границата с Турция

Сладкото намалява имунитета

Посланикът на Швейцария: Швейцарците сме много отговорни, защото гласуваме постоянно

Дворецът в Балчик получи наградата на БТС Уникалният комплекс е №1 в 100-те национални обекта

САЩ експулсираха двама китайски дипломати, опитали да проникнат във военна база

„Мис Свят 2019” ще работи за устойчива промяна за жените Красавица от Ямайка грабна титлата

Антинаграда за гаврата с „Под игото”

Нено Димов: Общините подлежат на санкции, ако не изпълнят целите за чистота на въздуха ВиК не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва, каза екоминистърът

Автобус на градския транспорт в Ямбол пропадна в дупка

Марк Жирардели: Без втора кабинка ще изпаднем в застой

Кестените са богати на минерали и витамини Подходящи са за консумация от хора с глутенова нетолерантност

200 милиона ще са безработните през 2017 г.

Броят на безработните ще достигне за пръв път 200 милиона през 2017 година. През 2015 г. хората без работа са били 197,1 милиона, а прогнозата за тази година е той да достигне 199,4 милиона. Данните са на Международната организация на труда, цитирани от Ройтерс.

Равнището на безработица в света ще намалее от 5,8 процента в периода 2014-2016 г. до 5,7 процента през 2017 г., благодарение на създаването на работни места в САЩ и ЕС. Но заради увеличаването на световното население, на практика ще се повиши броят на безработните.

Увеличаването ще дойде от страни като Бразилия, където броят на безработните ще се увеличи през тази и следващата година от 7,7 милиона до 8,4 милиона, Русия и Южна Африка.

Въпреки това броят на незаетите на трудовия пазар в САЩ се очаква да се понижи от 8,7 милиона през 2015 г. до 7,7 милиона през 2017 г.

В засегнатите от криза европейски страни Гърция, Португалия и Испания безработицата се е свила средно с около 2 процента миналата година, но остава над 20 процента в Испания и Гърция.

Като цяло се очаква понижение на дела на безработните в еврозоната от 11,6 на сто през 2014 г. до 10,4 на сто през 2017 г.

Притокът на бежанци в Европа ще създаде трудности в краткосрочен план, но в дългосрочен план мигрантите ще спомогнат за справянето с недостига на умения и ще смекчат рисковете, свързани със слабия прираст на населенията, посочва докладът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.