Отварят всички училища в Русенско

Непредвидената ваканция за децата в Русенско свърши. От четвъртък всички училища подновяват занятията, съобщиха от Регоналния инспекторат по образование /РИО/ в крайдунавския град. Заради тежката зимна обстановка за 2-3 дни бяха затворени школата в 5 общини.

Случаите на грип и остри дихателни заболявания са под прага за обявяване на епидемия, уточниха от Регионалната здравна инспекция. Неоснователни са и два сигнала за неотоплени училища.

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия, допълниха от областния кризисен щаб. Общинските паркинги в Русе вече са разчистени и престоят на автомобили отново е платен. С кметска заповед управителите на етажна собственост, собствениците и наемателите на магазини и офиси трябва да почистят прилежащите им площи от сняг и ледени висулки по покривите.

Засега общинските контрольори при проверки не глобяват, а само съставят предупредителни протоколи. Русенци масово се оплакват от неразчистени улици в междублоковите пространства и тротоари, които са като ледена пързалка в рязко застуденото време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони