КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

Най-скъпият сериен SUV Cullinan е първият 4х4 автомобил на Rolls-Royce

Вечните книги на България градят безценна поредица Фондация “Българско слово” представя утре първите си 3 колекционерски издания

Лекарка дари инхалатор и мебели на Дом за деца в Дебелец Оборудването е на стойност 829 лева

Община Велико Търново търси инвеститори за изграждане на старчески домове

Остра нужда има от старчески домове има в Община Велико Търново. В момента в района има две социални заведения за възрастни хора с общ капацитет от 151 души. Местата обаче са заети.130 души чакат за настаняване в дома във Велико Търново, още 20 молби има за близкото село Балван.

Кметството в старата столица няма средства да финансира строителството на нови старчески домове и заради това се търсят инвеститори.

„Има общински парцели и общински сгради“, коментират общински съветници.

Отскоро край Велико Търново работи и частен дом за възрастни хора. Цените обаче са прекалено високи за родните пенсионери и децата им – месечният пансион струва от 800 до 1320 лева. 80 са местата в него, а обитателите се радват на многобройни екстри, денонощна медицинска помощ, екскурзии и други забавления. Социалното заведение се управлява от бившия кмет на Велико Търново д-р Румен Рашев.

Частен дом за възрастни хора правят в момента и във великотърновското село Дичин. В модерно социално заведение ще бъде превърнато неизползваемото старо училище. Доскоро сградата бе общинска и бе предлагана за продан над 20 пъти. Едва преди няколко месеца бившото школо бе купено за 36 000 лв. от софийската фирма за търговия и производство на изделия от метал.Бъдещият дом е с площ от малко над 8 дка.Предвиден е за около 50 човека. Те ще имат прекрасни условия и голяма градина за разходки, в каквато е превърнат училищния двор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.