Погребаха Тодор в затворен ковчег

В затворен бял ковчег погребаха днес 18-годишният Тодор от Враца. С бели рози и карамфили момчето бе изпратено от близиките си и жителите на града, съобщи tribali.info.

Десетки близки и приятели са били пред родния дом на момчето в квартал Кулата. На опелото присъствали и директорът на СОУ „Васил Кънчов" Димитър Марков, учители и съученици на Тодор. Траурното шествие започна от къщата на почерненото семейство и продължава към гробището в квартала.

През това време братята Иван и Десислав Дамянови, които са привлечени като обвиняеми за смъртта на Тодор, поискаха по-лека мярка за неотклонение. Те не са доволни от решението на окръжния съд и обжалваха домашният арест. Братята, известни като Поничките искат да бъдат пуснати под парична гаранция или подписка.

Защитата на подсъдимите ще се изправи пред столичния апелативен съд, за да обжалват наложената мярка.

Прокуратурата иска по-тежка мярка

От прокуратурата във Враца също внесоха протест срещу решението на съда. Държавното обвинение настоява за най-тежката мярка – задържане под стража. Прокурорът Ивайло Христов настоява, че обвинените за убийството на 18-годишния Тодор трябва да бъдат зад решетките, докато тече разследването.

Какво ще решат магистратите ще стане ясно на 26-и януари, за когато е насрочено да се разглежда мярката за неотклонение.

Резултати от експертизата?

Междувременно излезе непотвърдена информация, че резултатите от третата експертиза за смъртта на Тодор сочат, че няма следи от насилие по тялото му. За тези твърдения сайтът zovnews.com се позовава на свои източници.

Както Труд писа, резултатите на първата експертиза бяха сходни. Резултатите от втората експертиза показаха, че Тодор има следи от поне 20 удара.

До момента няма официална информация за заключенията от третата експертиза, която ще покаже причината за смъртта на момчето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини