Общината в Сливен обучи 60 озеленители и 15 офис-секретари

Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Погребаха Тодор в затворен ковчег

В затворен бял ковчег погребаха днес 18-годишният Тодор от Враца. С бели рози и карамфили момчето бе изпратено от близиките си и жителите на града, съобщи tribali.info.

Десетки близки и приятели са били пред родния дом на момчето в квартал Кулата. На опелото присъствали и директорът на СОУ „Васил Кънчов“ Димитър Марков, учители и съученици на Тодор. Траурното шествие започна от къщата на почерненото семейство и продължава към гробището в квартала.

През това време братята Иван и Десислав Дамянови, които са привлечени като обвиняеми за смъртта на Тодор, поискаха по-лека мярка за неотклонение. Те не са доволни от решението на окръжния съд и обжалваха домашният арест. Братята, известни като Поничките искат да бъдат пуснати под парична гаранция или подписка.

Защитата на подсъдимите ще се изправи пред столичния апелативен съд, за да обжалват наложената мярка.

Прокуратурата иска по-тежка мярка

От прокуратурата във Враца също внесоха протест срещу решението на съда. Държавното обвинение настоява за най-тежката мярка – задържане под стража. Прокурорът Ивайло Христов настоява, че обвинените за убийството на 18-годишния Тодор трябва да бъдат зад решетките, докато тече разследването.

Какво ще решат магистратите ще стане ясно на 26-и януари, за когато е насрочено да се разглежда мярката за неотклонение.

Резултати от експертизата?

Междувременно излезе непотвърдена информация, че резултатите от третата експертиза за смъртта на Тодор сочат, че няма следи от насилие по тялото му. За тези твърдения сайтът zovnews.com се позовава на свои източници.

Както Труд писа, резултатите на първата експертиза бяха сходни. Резултатите от втората експертиза показаха, че Тодор има следи от поне 20 удара.

До момента няма официална информация за заключенията от третата експертиза, която ще покаже причината за смъртта на момчето.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.