Горят треви и храсти край Благоевград

Остават неясни причините за пожара, избухнал в столичен ресторант

Марсилия – входът на Прованс Пристанището, брулено от мистрала, е най-голямото във Франция

Австралийска авиокомпания извърши най-дългия директен пътнически полет

12-годишен велосипедист е със счупени нос и ръка, след като го блъсна кола в Разград

Стефка Стоева: ЦИК е готова за местните избори

Мошеници ползват името на депутат за измамни схеми за дърва за огрев

Бургаски рибари: След лефера, дойде барбун, паламудът тръгнал към нас (ВИДЕО)

Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Коалицията стабилна: ГЕРБ и РБ препотвърдиха, че остават заедно

Реформаторският блок и ГЕРБ ще продължат да управляват заедно. Днес те декларираха взаимно съгласие, че подкрепят кабинета.

Основания за преосмисляне на управленската формула нямало. Това обяви Цветан Цветанов след преговорите между реформаторите и партията на Бойко Борисов. Разговорите се наложиха, след като от РБ поискаха да се подпише анекс към коалиционното споразумение, за да се гарантират реформите. Това трябва да се случи на 25 януари и параф ще сложат всички партии в управлението. Отделни секторни екипи пък щели да нищят ресорните политики. РБ ще даде на ГЕРБ безусловна подкрепа за 6 месеца. Реформите в правосъдието и антикорупционната политика обаче ще се ревизират два пъти за това време.

„Нищо не налага някаква сериозна промяна на подписаното коалиционно споразумение между партии, които формират това споразумение“, отчете Цветанов. Той заяви, че ще се направи отчет за свършеното в управлението.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че очаква всички да се подпишат под споразумението. Имало обаче текстове, които трябвало да се прецизират, както и сроковете за изпълнението на някои задачи на управлението.

Съдебната реформа остава приоритет за кабинета, както и образованието, както и изборното законодателство.

Борислав Великов от Реформаторския блок сподели, че в конструктивен дух вървели разговорите за коалиционното управление. И двете формации са категорични, че бързо трябва да се случат някои реформи.

РБ е част от управляващото мнозинство и в този смисъл подкрепя правителството, сподели Даниел Вълчев от ДБГ. Той обясни, че срещата е била насрочена късно и затова Петър Москов не дошъл днес. Разговорите обаче ще продължат и следващата седмица, отново в сряда.

Споразумението, според РБ, щяло да е един катализатор за реформите, които трябвало да наберат по-голямо ускорение през тази година.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще води

Преговорите за преподновяване на коалиционното споразумение с Реформаторския блок води шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В екипа му бяха депутатите Делян Добрев, Даниела Дариткова, Милена Дамянова, Данаил Кирилов и Димитър Лазаров.

Днес се проведе първият етап от разговорите, които би трябвало да приключат до две седмици с нов анекс към коалиционното споразумение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.