Чарли Шийн с ново признание: Страдам от биполярно разстройство

Чарли Шийн изненада света с ново признание за здравето си.Той обяви, че освен, че е носител на вируса на ХИВ, страда и от биполярно разстройство.

Отново в предаването „Шоуто на д-р Оз” той сподели, че има и психически проблем. Това е втората поява на звездата от „Двама мъже и половина” и „Смотаняци” в шоуто, след като миналата седмица пак там той разкри, че вече не си пие лекарствата, с които потиска вируса, и се е подложил на алтернативно лечение в Мексико.

Сега Шийн разкри, че му е поставена диагноза „биполярно разстройство”. „Диагнозата ми е била поставяна от достатъчен брой хора, че да се замисля, че трябва да й обърна внимание. Маниакалното поведение обикновено е най-големият проблем при отклонения със злоупотреба с вещества и алкохол. Когато не се друсам, това всъщност не се случва”, каза той.

Биполярното разстройство, известно още като маниакална депресия, е състояние, при което човек редува периоди на вманиаченост с депресия. В маниакалните моменти той показва, че е твърде щастлив, приповдигнат, раздразнителен и импулсивен. В обратния случай той чувства тъга и дълбока безнадеждност, загуба на интерес към всичко и склонност към самоубийство.

На въпрос дали смята да взема лекарства, с които да подпомогне лечението на симптомите, познатият като Чичо Чарли актьор отговори: „А какво друго могат да „поправят”? Със сигурност ще помисля дали да вземам медикаменти”.

По отношение на смяната настроенията Шийн обясни, че винаги е смятал, че това е част от живота и е гледал философски на нещата. „Това винаги ми е изглеждало нормално. По-честен не мога да бъда. Тъкмо го приех като част от грима си. Не го разглеждам като мания, гледам на него като на... интересна вселена.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица