Дадоха на съд габровец, вилнял в Спешна помощ и КАТ

Районната прокуратура в Габрово е внесла в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж вилнял в Спешна помощ. Мирослав Я. ще отговаря за грубо нарушаване на обществения ред, извършено в условията на опасен рецидив и за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице

Проявите му са през периода от 1 юни до 6 август 2015г. Обвиняемият на 1 юни миналата година нахлул в сградата на ЦСМП-Габрово и захванал да заплашва директорът като крещял: "Ще Ви наритам! Ще Ви пребия! Заминавам при министъра, от утре си уволнен!".

Ден по-късно агресивният мъж се появил в сградата на КАТ "Пътна полиция", нахълтал в стаята на началник сектор изричайки отново заплахи за физическа саморазправа. После пред входа на сградата на КАТ, в присъствието на всички служители от сектора се заканил на служители, че ще бъдат пребити, ако не му върнат отнетата шофьорска книжка.

Следващата хулиганска проява на Мирослав Я. била на 19 юни в магазин на "Мобилтел". Там габровецът захванал да сипе обиди и закани към служител, като хвърлил ключове и портмоне по бюрото и му причинил лека телесна повреда.

На 6 август пък в жилището си отказал да приеме призовка от полицейските служители. След порой от заплахи от терасата мятал по униформените метални предмети.

Мирослав Я. е осъждан на 3 г лишаване от свобода и излязъл от затвора на 2 май миналата година.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районния съд в Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони