Множат се измамите на задържания топмошеник от Търново

Множат се разкритите измами, извършени от 31-годишния Пламен Петков от Велико Търново, който бе спипан преди броени дни по сигнал на монахини.

След проведени допълнителни действия по разследването е установено, че топмошеникът е автор на множество идентични престъпления. В периода от септември 2013 г. до края на март на следващата година той се представял за "дознател" в Районното полицейско управление в старата столица. Петков успял да завлече семейството на 21-годишен великотърновец, че може да си купят конфискувани от полицията домакински електроуреди на ниски цени. Освен това извършителят казал, че чрез свои близки, работещи в МВР ще им съдейства да сключат договор за ползване под наем на язовир, намиращ се в близост до болярския град, както и да се сдобият на търг с употребяван автомобил.

Злосторникът "ужилил" потърпевшите като ги омаял, че им съдейства за регистрирането на автомобил в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Велико Търново. Пламен Петков обещавал и работа, като полицейски служител на член от фамилията.

Така измамникът е причинал на семейството имотна вреда в размер на 13 216 лв. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем. Към момента е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право