МВР се хвали: Разбили са гараж-работилница за оръжия и са хванали наркогрупа

Реализирани са две спецакции по задържане на организирани престъпни групи за разпространение на наркотични вещества и оръжие на територията на страната, обяви главният секретар на МВР Георги Костов.

По думите му те действали на територията на различни области в страната с "изключително усложнена криминогенна обстановка".

Наркотици

"Първата реализация беше проведена на 18 януари. Беше неутрализираната престъпна група, действаща в област Варна по линия незаконно разпространение на наркотични вещества и силови действия. Задържани са 18 лица и са повдигнати 8 обвинения на 8 от лицата”, каза още Костов.

Дрога и оръжия

По думите му разбиването на втората група е станало на 19 и 20 януари и е по линия трафик на наркотични вещества и оръжие в Пловдив, Хасково и София.

„11 са задържаните и са обвинени 8 от тях. Задържани са заготовки и части за огнестрелни оръжия. Иззети са внушителни количества доказателства, сред които 5 пистолета, 3 пушки и много части и припаси”, добави главния секретар на МВР.

Кътали аресенала в гараж

От гараж в столичен квартал, пригоден в работилница за изработване на детайли за различен вид огнестрелни оръжия, са открити 4 пистолета различна марка, един от които преработен, а друг – на части, револвер, четири пушки, 7 пълнителя за пистолет, заготовка за заглушител, 4 кутии с различен по вид боеприпаси – 16 патрона за автомат „Калашников“ и 9 18-милимитрови патрона.

Иззети са още 2 кутии с барут, огнеопорен шнур, запалка за граната, 4 капсул детонатора, 11 цеви, 3 пълнителя за автоматично оръжие тип „Узи“.

До помещението в автомобил, управляван от единия от задържаните, спецполицаите открили цеви, спусъци и пружини за пистолети. В друг автомобил, с чужда регистрация, намерили два пистолета „Астра” с прилежащите към тях пълнители, без муниции.

При обиск у единия от задържаните в град Свиленград са иззети 3 таблетки със съмнение за наркотично съдържание и 6 бойни патрона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини