Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Призовават Лозан Панов да се яви на детектор на лъжата

Тест пред детектор на лъжата да си направи председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов – за това призовава в писмо до магистрата собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков.

Повод за това е разкритието на гражданското сдружение „План Б“, че Панов е ходил в кантората на адвоката Иван Тодоров, разменяли са си и есемеси.

Днес Недялков и главният редактор на информационната агенция Ивайло Крачунов бяха пред сградата на ВСС, където се провеждаше заседанието на кадровиците и попитаха в очите Лозан Панов вярна ли е информацията, но съдията не отрони и дума.

Ето и въпросите, отправени от Недялков към Панов:

1.Срещали ли сте се с адв. Иван Тодоров по времето, когато сте били съдия и председател на Върховния касационен съд, в кантората му в гр. София, на ул. „Парчевич“ № 27, включително и на датата 5 октомври 2015 г., около 16 ч.?

2.Поемали ли сте някакви ангажименти пред адв. Иван Тодоров във връзка с дейността ви като съдия?

3.Изпращали ли сте на 25.12.2015 г., от вашия мобилен телефон, SMS до адв. Иван Тодоров със съдържание „Честито Рождество! Здраве, радост и благополучие. Ще се радвам да се видим!”, в отговор на негов SMS „4estito Rojdestvo, Lozane! Otdavna ne si idval v ofisa… Ivan Todorov”?

4.Оказвали ли сте натиск на съдии да решават по определен начин разпределените им дела, в качеството си на председател на Административен съд – София и председател на Върховен касационен съд?

5.Поемали ли сте ангажименти пред политици и/или адвокати за изпълняване на поръчки и съобразяване на поведението Ви с техни изисквания, като услуга за кариерното Ви израстване?

6.Осъществявали ли сте контакти с представители на политическа партия Демократи за силна България (ДСБ), членове на „Протестна мрежа“, фондация „Америка за България“, представители на олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев, Гриша Ганчев, Сашо Дончев и Цветан Василев /или лични срещи с тях/ и адвокати, през периода, през който заемате поста председател на Върховен касационен съд? Поемали ли сте ангажименти поведението Ви като магистрат и председател на Върховния касационен съд, да бъде съобразено с техните виждания, проблеми с правосъдието, политически или бизнес интереси?

7.Уволнявали ли сте и назначавали ли сте служители в Административен съд – София и Върховен касационен съд, в качеството Ви на председател на тези съдилища, само защото са неудобни или удобни за Вас, без да преценявате техните професионални качества?

8.Беше ли предварително съгласувана с лица извън съдебната система речта Ви, произнесена на тържеството по повод 135 години от съществуването на ВКС в зала Тържествена на Съдебната палата?

9.Считам, че поставените от мен въпроси и призивът ми да се подложите на детектор на лъжата са напълно нормални и ако нищо в отговорите на тези въпроси не Ви притеснява, не би следвало да откажете.

10.Освен това така ще дадете и личен пример на всички съдии, поведението на които трябва да е съобразено с Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Считам също, че подлагайки се на детектор на лъжата, по-силно от всякакви думи ще се повиши доверието в българския съд от страна на обикновените граждани.

11.В случай обаче, че откажете да се подложите на такава проверка и да отговорите на поставените въпроси по начин, който изключва съмнение за достоверността на отговорите, аз като гражданин, ще имам пълното право да считам, че се намирате в тежки зависимости, както и че моралът Ви не е достатъчен, за да бъдете както съдия, така и председател на Върховния касационен съд. Поради което ще следва незабавно да си подадете оставката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.