Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Доживотен затвор за мъж, убил жена си чрез запалване

Доживотен затвор получи Ахмед Басриев (58г.) от Търговище, който убил жена си чрез запалване. Присъдата е на Варненския апелативен съд, който измени наказанието от 18 и половина год. лишаване от свобода, дадено от Търговищкия окръжен съд. Въззивната инстанция даде тежката присъда след протест на прокуратура.

Трагедията в семейството, което живеело от 34 год. заедно и имало 3 деца, стана през януари 2014г. 49-годишната Севинч Мехмедова изскочила на двора цялата в пламъци и съседи я завили в дрехи, за да спрат пламъците. Жената издъхнала седмица по-късно в болницата във Варна, припомнят от съда. За смъртта й беше задържан мъжът й, който продължава да твърди, че е невинен.

В деня на жестокото убийство съпрузите се скарали, докато гостували при близки. Мъжът скочил да души жена си, но се намесили домакините. Разправията обаче продължила и в дома им, където Ахмед я залял с бензин и я подпалил. Пищящата жена хукнала навън да се спасява. Тежките травми и усложнения, след 80% изгаряния по тялото, довели до смъртта й.

Преди да стане жертва на убийство тя била подложена на многогодишен психически и физически тормоз. Мъжът редовно злоупотребявал с алкохол и ставал агресивен. Имало множество свидетелства за хулиганските му прояви, чиито жертви били и близки, и съседи. Пиян, той вдигал скандали и пребивал жена си.

От съда във Варна съобщиха, че той помолил делото му да бъде върнато за ново разглеждане в Търговище или да му бъде намалена присъдата. Вместо това получи до живот. Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.