Попова отне шоуто на Плевнелиев (обзор)

Вицепрезидентът Маргарита Попова надприказва и контрира по всички теми президента Росен Плевнелиев. Над 120 минути продължи шоуто в президентската институция, в което Плевнелиев и Попова отчетоха работата си за 2015 г. и дадоха отговори на поставените им въпроси.

В началото президентът обясни, че през изминалата година е трябвало да сe бори с много кризи, и обяви, че е постигнал много добри резултати. В отчета на работата той вкара строежа на нови магистрали, удължаването на метрото, купуването на нови автобуси за София и провеждането на Роженския събор. Неща, които не са свързани с президентската институция, а с изпълнителната или местната власт.

Докато Плевнелиев рисуваше позитивни картини за развитието на страната, икономиката и евроатлантическите ценности, Попова заяви, че е време да престанем да “пътуваме върху розови облаци“. Тя продължи линията си на индиректни критики към държавния глава чрез противопоставяне на мнението си, включително и за това кой е дневният ред на хората. Тя заговори за доктрина или план за нацията, настоя да се водят „ясни и смислени разговори, а не като разговорите, които втръснаха на хората, за прословутите евроатлантически ценности".

Попова контрира, че само „една управленска стабилност не стига", и се обяви за нови елити, които знаят как да установят модела на социална и правова държава на основата на ценности. Докато не се единим, никакви реформи няма да имат успех, коментира вицепрезидентът и повтори мнението си срещу разделянето на Висшия съдебен съвет (ВСС) на две колегии - съдийска и прокурорска.

Попова не отговори еднозначно дали ще се кандидатира за президент на изборите наесен. Плевнелиев обяви, че ще каже дали ще продължи борбата си за втори мандат едва месец преди изборите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини