Жълт код за студ в 17 области, градусите ще са от -15 до +2

Днес облачността над страната ще е променлива и до обяд на места в Североизточна България ще превали слаб сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен вятър, който след обяд ще отслабва, показва прогнозата на НИМХ към БАН, предаде "Фокус".

За 17 области в страната за днес е в сила жълт код за ниски температури.

Къде ще е най-студено

Кодът е в сила за областите Кюстендил, Перник, София – град, София – област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Враца, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич. В областите с обявен жълт код ще бъде студено с минимални температури между минус 15° и минус 10°, като очакваните максимални температури също ще бъдат отрицателни.

Където няма сняг градусите ще са над нулата

Минимални температури в повечето места ще бъдат между минус 15° и минус 10°, в югоизточните райони и по Черноморието минус 8° - минус 3°, максимални между минус 6° и минус 1°, на места в Горнотракийската низина, където няма снежна покривка до 1-2 градуса над нулата.

По морето

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По северното крайбрежие до обяд ще има ниска облачност, но с появата на слаб северозападен вятър ще намалее. Максималните температури ще са от минус 1° до 3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде около 1-2 бала.

Над планините

Над планините ще има променлива облачност. На места в Стара планина ще превали слаб сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Ще застудее. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 15°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето