Лекарят на Тръмп: Президентът няма остри здравословни проблеми

Президентът Радев: Ще реша в обозрим срок за подписването на указа за Гешев

В благоевградския съд за първи път разпитаха свидетел във видеоконферентна връзка с Англия

КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

Евродепутати: Атакуват България с негативни доклади за бежанците

Атака срещу България е последният доклад на правозащитната организация „Хюман Райтс Уоч“ – тази теза защитиха евродепутатката от БСП Илияна Йотова и нейният колега от ГЕРБ Емил Радев в ефира на Нова телевизия.

Според данните, изнесени от НПО-то преди два дни, нашите гранични власти упражняват насилие над мигрантите, които се опитват незаконно да влязат от Турция.

Цитирани са 49 души, които разказват как българските полицаи, пазещи браздата, първо взимали парите и вещите на нелегалните, а после ги връщали със заплахи и физическо насилие на територията на Турция.

„Това не е първият такъв доклад. Преди Коледа имахме възможност да се занимаваме с подобни, като в някои от тях се твърдеше, че две трети от българските граждани са расисти. Хората, които са писали тези доклади, не са наясно с еврозаконодателството. Споменава се центъра в Елхово, където са били и представители на Върховния комисариат, и на БХК и нищо нередно не са констатирали“, каза Илияна Йотова.

„Поредната атака срещу България. В този доклад имаме под 50 души интервюирани, повечето афганистанци, нямащи право на убежище в ЕС, които са се опитвали по няколко пъти да минат зелена граница. У нас са правени са десетки проверки. Фронтекс (службата за защита на европейските граници – б.а.)“ също участва в тях и не е намерила нищо нередно“, обясни и Емил Радев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.